Încă doi copii incluşi în grădiniţă

Pentru doi copii cu necesităţi speciale de vârstă preşcolară, din s. Măgdăceşti, Criuleni, prima cunoştinţă cu gradiniţa a avut loc pe data de 22 martie 2017.


După o perioadă de aproape jumătate de an de asistenţă specializată în cadrul serviciului social Echipa Mobilă (SEM) de la Asociaţia Obştească “Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin” specialiştii, în comun acord cu părinţii, au contribuit la incluziunea parţială a copiilor în instituţia de învăţământ din sat. Ne bucurăm că administraţia instituţiei preşcolare “Floricica”, dna Ecaterina Onica, a apreciat propunerea SEM, privind incluziunea celor două fetiţe, de 3 şi 5 ani, şi împreună cu educatoarele Alexandra Efros şi Vera Panfil au elaborat şi au aprobat un orar flexibil de frecventare a grădiniţei, accesibil atât părinţilor, cât şi copiilor.
Astfel, Andreea şi Veruţa vor avea pentru început un program flexibil, câte 2 ore pe zi, cinci zile pe săptămână, iar peste o perioadă oarecare, în dependenţă de evoluţia gradului de incluziune, programul va putea fi revizuit şi majorată treptat perioada de aflare a lor la grădiniţă, a spus dna Vera Stahi, coordonatoare de Serviciu Echipă Mobilă.
Atât specialiştii SEM, cât şi educatorii, au remarcat faptul, că imediat din prima zi, copiilor le-a captat atenţia multitudinea de jucării şi posibilitatea de a comunica cu alţi copii de vârsta lor.

În fotografie: şedinţa echipei multidiciplinare intersectoriale, în cadrul căreia s-a luat decizia de incluziune parţială a celor doi copii.
Fotografia au fost realizată de către Doina Filipescu, psihopedagog, SEM, cu acordul părinţilor copiilor.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media