Am marcat Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi la Criuleni

„Respect şi valoare pentru fiecare” a fost genericul acţiunii dedicate Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilităţi, care s-a desfăşurat în prima parte a zilei de 3 decemnrie, 2019, în incinta Centrului de Sănătate Criuleni.

Centrul de Sănătate Criuleni a găzduit evenimentul pe parcursul căruia beneficiarii AO FCPS au expus lucrările lor, au discutat cu vizitatorii instituţiei, au promovat formulări corecte ale adresărilor către persoane cu dizabilităţi, cărora oamenii adesea tind să le dea o conotaţie de milă şi tristeţe.

În cele câteva ore de activitate, alături de discipolii AO FCPS, au fost şi discipolii partenerilor noştri, ai Centrului de Zi „Speranţa”, care au expus şi au vândut jucării şi felicitări pentru sărbătorile care se apropie. Pe o masă a fost amplasată o cutie, în care cetăţenii au lăsat mesaje în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale, pe care le-am transmis administraţiei Centrului de Sănătate.

Un târg de caritate desfăşurat în cadrul zilei de 3 decembrie, a avut scopul de a contribui financiar la reparaţia casei familiei Cibric din Ratuş, a unei mame, de fapt, care îngrijeşte de fiul cu dizabilităţi severe. O parte din casă a fost deteriorată în urma unui incendiu. Suma colectată în urma vânzărilor, pe data de 3 decembrie, a fost de 2200 lei. Tot pentru această familie, un târg similar a organizat AO FCPS în cadrul sărbătorii „Toamna de Aur”, care a avut loc pe data de 26 octombrie, 2019. În total, pe contul familiei, deschis pentru colectarea ajutorului, AO FCPS a depus suma de 4700 de lei. Noi, echipa AO FCPS, vă mulţumim pentru că aţi contribuit fiecare cu puţinul Dvs, pentru o familie aflată temporar în impas.

În mesajul său de mulţumire pentru ajutorul acordat de oameni prin intermediul AO FCPS, care este adresat şi fiecăruia dintre Dvs, Maria Cibric a spus următoarele: „Mă rog lui Dumnezeu pentru sănătatea celor care m-au ajutat. Mă consider o persoană fericită, că atâţia oameni mi-au întins o mână de ajutor! Măcar că nu-l cunosc pe fiecare care s-a implicat, vă cuprind pe toţi în gând şi vă simt susţinerea. Atunci când priveam cum îmi arde casa, nu m-am gândit că voi mai fi fericită, dar datorită oamenilor buni, afirm că sunt! Eu şi feciorul meu, vă mulţumim!”

Anual marcăm Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizablități prin a transmite societății mesajul: fiecare membru al comunității merită să fie respectat, indiferent de dizabilitate, cunoștințe, posibilități, gradul de implicare. Fiecare persoană cu dizabilități, dacă este acceptată și ajutată să se dezvolte armonios, poate deveni un membru de valoare!

În fotografii: aspecte din 3 decembrie, 2019

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media