Acces mai bun la justiție pentru persoanele din grupuri vulnerabile din raioanele Criuleni și Dubăsari

Persoanele din grupuri vulnerabile din comunitățile raioanelor Criuleni, Dubăsari și din unele localități din stânga Nistrului vor beneficia de un acces mai bun la justiție, grație proiectului „Parteneriate locale pentru un acces mai bun la justiție”, implementat de AO Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin (FCPS).

Imagine: ședință online în cadrul proiectului. Sursa imaginii: irp.md

Activitățile proiectului vizează, în special, femeile și bărbații cu dizabilități și/sau supuse violenței în familie, care vor fi informați privind aplicarea mecanismelor locale de acces la justiție. În acest scop, echipa proiectului va elabora unprogram de instruire pentru beneficiari proiectului și un șir de materiale informative privind drepturile omului și accesul la justiție pentru membrii comunităților.

Cu participarea profesioniștilor din cadrul Platformei de Dialog pentru Accesul la Justiție în raionul Criuleni, va fi consolidat parteneriatul intersectorial cu instituțiile de drept în vederea facilitării accesului la justiție a persoanelor cu dizabilități și/sau supuse violenței în familie în vederea prevenirii cazurilor de discriminare. La fel, va fi îmbunătățită procedurade abordare sistemică a cazurilor privind accesul la justiție, prin intermediul litigării strategice, realizate în cadrul acestui proiect.

Totodată, în cadrul proiectului își va spori capacitățile și va dezvolta noi competențe și echipa FCPS – urmează a fi elaborate politici organizaționale privind mecanismul de interacțiune și comunicare cu beneficiarii organizației, inclusiv instituțiile locale și vor fi dezvoltate capacități privind identificarea, asistarea și referirea cazurilor privind accesul la justiție pentru femeile și bărbații din rândul beneficiarilor din raioanele Criuleni și Dubăsari.

Proiectul „Parteneriate locale pentru un acces mai bun la justiție” este implementat de AO Femeia și Copilul-Protecție și Sprijin în calitate de organizație beneficiară în contextul Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, realizat în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale, cu suportul financiar al Suediei.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media