Ajută-ne

Asociația „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” (FCSP) lucrează de 20 de ani pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și dezvoltarea comunității, atât în ​​raionul Criuleni, cât și în alte raioane din țară. De 20 de ani, am derulat peste 60 de proiecte cu suma totală a resurselor financiare atrase de peste 45 milioane de lei.

Actualmente avem sediul în Centrul de plasament temporar pentru vârstnici și cu dizabilități „Alexandra Grajdian”, fapt ce a cauzat limitarea drastică a comunicării directe cu beneficiarii serviciilor noastre în ultimul an pandemic. Deși am ajustat intervențiiile utilizând tehnicile disponibile pentru a menține contactul cu grupul țintă: consiliere la distanță, sesiuni de recuperare online, conversații telefonice etc., pentru a sprijini persoanele cu dizabilități și familiile lor în criză, aceste eforturi sunt insuficiente pentru a atinge rezultatele planificate, atâta timp cât nu este clar cât timp pandemia ne va mai limita în acţiuni.

Prin urmare, suntem nevoiţi să apelăm la ajutorul potențialilor parteneri pentru sprijin şi să rugăm implicarea tuturor pentru a putea să avem sediul nostru, al organizaţiei, şi să devenim liberi în acţiunile şi activităţile noastre în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi şi a celor din grupuri vulnerabile.  

Asociația are nevoie de propriul spațiu, de aceea, în 2018 am achiziționat o clădire, situată pe strada principală a orașului Criuleni (strada 31 august 1989, nr. 140).

De asemenea, am plătit pentru expertiza tehnică a clădirii, precum și pentru elaborarea proiectului de reconstrucție. Am investit în total 607.000 de lei (2% din impozitul pe venit redirecționat, taxe de membru, donații și împrumuturi oferite de personalul organizației). Clădirea necesită reconstrucție și, odată cu situația creată de pandemie, simțim că este urgent să începem renovarea cât mai curând posibil. Valoarea totală a investițiilor necesare pentru reconstrucție este de 4,6 milioane de lei. Considerăm că reconstrucția se poate face în etape, cu cheltuielile eșalonate pe o perioadă de timp. În acest context, am decis să organizăm o campanie de strângere de fonduri.

Când va fi renovat, Centrul regional de sprijin pentru persoanele defavorizate va fi un spațiu deschis pentru persoanele de toate vârstele, care trec prin momente dificile și au nevoie de sprijin. Vom putea oferi sprijin lunar la sute de oameni din regiune, inclusiv localități din stânga râului Nistru. Vor exista condiții pentru socializare, recuperare, incluziune, muncă, iar infrastructura va fi accesibilă și prietenoasă. Centrul va oferi spațiu pentru terapii, care sunt imposibil de furnizat acasă; săli de instruire și alte facilități (vă rugăm să consultați mai multe detalii în anexă).

Vom aprecia orice contribuție financiară pentru lucrările de reconstrucție și renovare a Centrului regional de sprijin pentru persoanele defavorizate!

Donațiile pot fi transferate către:

IBAN: MD71ML000000000022547106 EUR / MDL

BC ”MOLDINCONBANK” SA Sucursala Criuleni

SWIFT: MOLDMD2X340

Card bancar al companiei 5582 7702 8865 3415

IBAN: MD06ML000000002258A40101 MDL

BC ”MOLDINCONBANK” SA Sucursala Criuleni

SWIFT: MOLDMD2X340

Respectuos, în numele echipei, al membrilor și al beneficiarilor prezenți și viitori

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media