AO FCPS a procurat un transport adaptat. Aflaţi cu ce scop şi din ce surse (video)

Stimaţi parteneri, cetăţeni, urmăritori ai acţiunilor şi activităţilor noastre,

Vă anunţăm că recent AO FCPS a procurat un transport adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilităţi, cu mobilitatea redusă şi utilizatori de scaun rulant.

Pentru ce avem nevoie de el? În cadrul proiectelor noastre, prin care promovăm incluziunea socială  a persoanelor cu dizabilităţi, milităm pentru dreptul şi participarea lor socială la viaţa satelor şi oraşelor, suntem gata să le oferim suport în cazul când au nevoie de aşa servicii specializate, cum ar fi transportarea cu automobilul adaptat.

O altă activitate la care sperăm să folosim mai intens această maşină, este monitorizarea accesibilităţii spaţiilor publice. Deja am reuşit, în câteva localităţi, să testăm drumurile şi trotuarele recent construite sau reconstruite, pantele de acces ale unor instituţii, şi să facem publice rezultatele, să atenţionăm autorităţile.

Acest autovehicul este şi un exemplu de transport adaptat, pe care poate şi l-ar dori unele companii de transport public sau de taxi, dar nu au suficiente resurse sau cunoştinţe cum trebuie să fie şi ce dotări sunt necesare.  Acum, suntem gata să împărtăşim experienţa noastră şi să demonstrăm utilitatea unei maşini adaptate companiilor, care dorescă să achiziţioneze un astfel de vehicul.

Plus la toate, AO FCPS a trecut, probabil, în premieră, prin toate “hopurile” procedurii de import, devamare, înregistrare pe un ONG (cel puţin, nu şi-a amintiti nimeni să fi avut un caz ca al nostru în ultimii trei ani!). Ne-a fost greu, pentru că, practic, a trebuit să cream precedentul, nu am avut de la cine copia soluţia gata, dar şi din motiv că funcţionarii şi brokerii  vamali nu cunosc această procedură specifică, cum a fost cazul nostru! Dar, am reuşit, cu multe drumuri inutile, “du-te/vino” pe la diferiţi functionar şi departamente, ore şi zile pierdute, şi multe alte “surprize”.

Autovehiculul adaptat, de model Renault, a fost procurat din sursele proiectului “Facilitare comunitară şi incluziune socială pentru drepturi”, compartimentul Advocacy, susţinut de către IM “Swedish Development Partner”.

Apropo, FCPS a reuşit să achite taxele vamale pentru acest automobil adaptat datorită contribuţiei cetăţenilor, care ne-au redirecţionat în anul curent 2% din impozitul lor pe venit! Pentru aceste plăţi am utilizat 15 190 de lei, sau 30% din suma totală desemnată de 50312 lei!

Vă mulţumim pentru susţinerea şi încrederea acordată!

 

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media