Autoreprezentanţii s-au remarcat la “Visul spre stele”

Săptămâna Tineretului” – acţiune realizată în or. Criuleni în urma colaborării mai multor instituţii publice, a culminat, vineri, 14 noiembrie, cu un spectacol muzical, organizat în sala Centrului de Cultură şi Tineret “G. Sârbu”, întitulat “Visul spre stele”.

Visul Spre Stele (24)

Participanţi au fost tinerii din raionul Criuleni, care au prezentat un vast program de poezii, cântece şi dansuri.  La concert,  au participat şi tinerii din grupul de autoreprezentanţi, coordonat de către Ala Ianenco, coordonator de program în cadrul Asociaţiei Obşteşti “Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin” din Criuleni.

Vasile Petco din Măşcăuţi, autoreprezentant, un tînăr cu vădite aptitudini vocale, dar care, din păcate, este slabvăzător, a interpretat  piesa “Eu numai, numai” din repertoriul lui Ionel Istrati.  Vocea frumoasă a lui Vasile, auzul impecabil i-au permis să se prezinte foarte bine, deşi a avut posibilităţi limitate de a se antrena în măiestria vocală. Cele mai multe aplauze şi complemente în seara respectivă le-a cules Vasile, iar prezentatorii i-au urat mult succes şi i-au spus că sunt mândri de realizările sale. Directoarea Centrului de Cultură şi Tineret, Elena Sclifos, i-a înmânat o diplomă de laureat al “Săptămânii Tineretului” şi a menţionat că CCT “G. Sîrbu” deschide calea spre stele multor tineri talentaţi, inclusiv şi celor cu dizabilităţi.

Vasile îşi continuă în acest an studiile la Şcoala de Meserii din Chişinău, la specialitatea operator la calculator, şi în rîndurile studenţilor, în perioada scurtă de cînd este înmatriculat, şi-a cîştigat déjà faima de interpret amator iscusit.

La concertul “Visul spre stele” Vasile a fost susţinut de Ion, Macar, Eleonora – membri ai grupului de autoreprezentanţi, de sora sa Sanda şi, desigur, de către Ala Ianenco, coordonatoarea grupului de autoreprezentanţi.

Svetlana Cernov, PR – manager, AO “FCPS”

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media