Calificare pentru un viitor mai sigur și independent

Cristina, Iana, Iulia, Daria, Svetlana, Karina, Anna – sunt femeile care, fiind în refugiu la Criuleni, din cauza agresiunii militare rusești asupra țării lor, au avut ocazia și posibilitatea să urmeze cursuri de calificare profesională, la alegere.

Costurile au fost acoperite de către organizația HIAS Europe și HIAS Moldova, prin proiectul „Asistență umanitară pentru persoanele din Ucraina prin abordarea bazată pe gender, nevoi și drepturi”, implementat de către Asociația Obștească „Fiecare Contribuie pentru Schimbare”.

Prin acest proiect, la alegerea fiecărei participante, organizatorii au pus la dispoziție mentori calificați și cu experiență vastă, care oferă la final și certificat de absolvire a cursurilor.

Cursurile țin mai mult de industira frumuseții, și anume depilare cu ceară și shugaring (mentoră Lilia Soltan, meșteriță acreditată în depilare), alungirea unghiilor, curs initial (de bază) de machiaj (Olga Panfili – Olguzza Beauty Studio Criuleni) și masaj (Clinica „Sancos”, Chișinău). Pe lângă abilitățile fundamentale necesare profesiei, mentorele au împărtășit cu cursantele și informații despre cum se lucrează cu baza de date a clienților, cum, în ce cantități și de unde se fac achizițiile de materiale necesare pentru procesul de muncă.

Fiecare curs costă de la 2500 la 5000 de lei, în dependență de durata acestuia.

Unele absolvente ale cursurilor deja au plecat în Ucraina, altele încă urmeză să studieze, dar avem convingerea că aceste studii și abilități le vor ajuta să-și îmbunătățească starea materială și să capete mai multă independență materială.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media