Chemăm autoritățile să respecte standardele, odată ce bani publici oricum se chieltuie! (video)

În cadrul proiectului ”Facilitare comunitară și coeziune socială pentru drepturi”, în componenta Advocacy, am planificat să testăm accesibilitatea spațiilor publice și a drumurilor/trotuarelor în orașul Criuleni și în alte localități, și să promovăm adoptarea strategilor locale de accesibilizare a localităților noastre. 

Coordonatoarea programului, Olga Lîsenco, a fost ajutată de Eleonora Verdeș, pe post de monitor. Vedeți imaginile:

Am ajuns la concluzia: ceea ce nu se face corect de la bun început, nu se va mai reface niciodată! Este și cazul trotuarului spre spital, din or. Criuleni, construit în vara anului 2019, din bani publici, înainte de alegerile locale, și anume intersecția străzilor Ștefan-cel-Mare și Pușchin.

Deci, atenție! Bani s-au găsit, trotuarul a fost asfaltat, dar standardele nu au fost respectate, iar ca rezultat, această porțiune a  trotuarului este inaccesibilă pentru o persoană utilizatoare de scaun rulant, care ar vrea să-l parcurgă independent, fără ajutorul altei persoane. Dacă ați observat, unele porțiuni supuse testării, ar putea fi periculoase și pentru alte categorii de populație, nu neapărat cu dizbilități.

Nota Bene! Dacă sunteți autoritate publică, sau un agent economic care inițiază o construcție/reconstrucție, și ați dori să o executați corect, în conformitate cu documentele normative în construcții, în vigoare din martie, 2014, AO FCPS este deschisă să ofere consultanță sau să refere problema Dvs unui specialist în domeniul construcțiilor care să vă ghideze, pentru un rezultat bun și de folos cetățenilor!

Activitate în cadrul proiectului ”Facilitare comunitară și coeziune socială pentru drepturi”, implementat de AO FCPS cu suportul IM ”Swedish Development Partner”.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media