De la numele beneficiarilor, AO FCPS vă mulţumeşte!

Un grup de conaţionali de-ai noştri, stabiliţi în Marea Britanie, au decis să se implice de la distanţă, în pofida pandemiei, grijilor personale care au sporit odată cu incertitudinea ce vine cu o nouă zi, şi să contribuie la educaţia şi creşterea copiilor din familiile pe care AO FCPS le are în asistenţă.

Campania pentru a ajuta copii social vulnerabili din Moldova a fost iniţiata de Tatiana Livesey (imaginea de sus), o mama cu 3 copii, care locuieşte la Londra. Tatiana e originara din Moldova, şi de 10 ani se implică în acte de caritate ca să ajute copiii cu nevoi speciale şi cu dizabilităţi, orfani sau din cei care traiesc în condiţii de sărăcie. Din cauza pandemiei de Covid, familia nu a fost acasă mai bine de doi ani, şi în felul acesta au decis să-şi aline dorul şi să ajute, din puţinul lor, alte familii.

Tatiana Livesey ne-a povestit că a reuşit să adune, prin intermediul reţelelor de socializare, £3000 în doar 2 saptamâni. În prealabil, a făcut legătura cu Victoria Secu, directoare excutivă a AO FCPS, care i-a transmis o listă de necesităţi şi familii concrete, care au fost întrebate de ce ar avea nevoie. Copiii au intrat deja în posesia bunurilor trimise de către dna Tatiana şi asociaţii ei, care au contribuit la colectarea de fonduri.

Tatiana crede ca oportunităţile educaţiei şcolare şi o copilarie frumoasă sunt factori importanţi de influenţă asupra viitorului unui copil. O parte din donatori au fost prieteni din zona Europei de Est care cunosc situaţia economică şi socială din Republica Moldova. De asemenea, au contribuit oameni din USA şi UK, care au făcut donaţii generoase pentru copiii din Moldova, cea mai săracă ţară din Europa şi deseori uitată.

De la numele beneficiarilor, AO FCPS vă mulţumeşte!

Haine, încălţăminte, jucării au ajuns la 4 băieţi şi 4 fete cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani din localităţile Jevreni, Răculeşti, Măgdăceşti, Zăicana, Izbişte, Hruşova. Două fetiţe, din Zăicana şi Hruşova, au beneficiat de tablete, care să le uşureze studierea la distanţă, din cauza pandemiei, iar o fetiţă din Mălăieştii Noi a beneficiat de un laptop de mâna a doua, oferit în dar, care o va ajuta la incluziunea educaţională. De materiale didactice, cărţi de literatură artistică şi rechizite şcolare au beneficiat copii care au mers pentru prima dată în cl. I. O parte din materiale didactice au rămas în dotarea specialiştilor Echipei Mobile, care le vor folosi în timpul şedinţelor de asistenţă cu beneficiarii. Și mai asteptăm un premergător din Germania, care va fi donat unei fetițe de 9 ani cu paralizie cerebrală infantilă. Darurile au fost distribuite familiilor prin străduinţa specialistelor Echipei Mobile: Valentina Ogor, Dorina Ilieş şi a şoferului echipei, Veaceslav Branişte.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media