Despre bariere, comunicare de criză și comunicare cu natura …

O activitate de consolidare a echipei, la început de vară, este o oportunitate nemaipomenită de a scăpa de oboseala de rutină și de a încărca toate bateriile la maxim!

Am ales să lucrăm și să ne recreăm pe malul Nistrului, pentru a fi în coeziune cu toate stihiile naturale: apă, aer, pământ… Chiar și focul ne-a fost aliat, doar că cel de rug!

Dar, de fapt, scopul principal a fost să palpăm și să eliminăm barierele de comunicare stabilind căi și tehnici care ne ajută sa facem asta în activitatea zilnică. Am exersat și am aplicat tehnici de eficientizare a procesului decizional. Am convenit că este oportun să mai discutăm despre stilurile de conducere și despre care din ele se potrivește cel mai bine majorității membrilor echipei FCPS. Și pentru că zilele mai puțin bune se mai întâmplă și echipei noastre, multe activități au loc în regim alert, adesea se suprapun și e criză de timp pentru realizarea sarcinilor, o bună parte din agendă am dedicat-o temei „comunicarea de criză”.

Toate etapele trainingurilor am fost ghidate de formatorii Sergiu Lîsenco și Gheorghe Timoftică.

Pe lângă trainingurile captivante și aducătoare de claritate în multe cazuri, echipa a avut parte de momente de liniște și relaxare, de comunicare cu natura, în parcul de pe malul Nistrului de la Holercani.

„În urma acestor două zile de comunicare cu  echipa, ca și formator, am înțeles că membrii ei se simt bine împreună, că sunt dispuși a se suține reciproc,, că sunt mândri de apartenența lor la echipa FCPS. Personal, m-a impresionat plimbarea cu canoia pe Nistru și testarea limitelor în această activitate”, – a fost de părere Serghei Lîsenco, unul dintre formatori.

Câteva opinii ale participanților:

„Activitatea de teambuilding a fost bine planificată, într-un loc minunat, cu facilitatori experimentați. Au fost propuse exerciții interesante prin care ne-am cunoscut mai bine ca echipă, am fost încurajați să comunicăm opinii personale, să exersăm roluri și să învățăm lecții din situații create sau reale. Au fost momente de surpriză și distracție, care au adus bună dispoziție și un sentiment de mândrie pentru apartanența la echipă.”

„Activitățile au fost cu provocari neasteptate. Au fost momente adevărate care reflectau sentimente, emoții, comportamente cu reacții sincere, fără a juca teatru. În opinia mea, scopul a fost atins parțial. Am simțit că există și alt nivel de comunicare și asta ne demonstrează că echipa treptat tinde să treacă la alt nivel de comunicare! Mai avem de lucrat!”

„Activitatea mi-a plăcut mult, pentru că a fost combinata bine cu momente de reflecție, învățare, dezvoltare a spiritului de echipă și momente de surpriza și bună dispoziție.”

Imagini de la activitatea de team-building, 12-13 iunie 2023.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media