Discutăm suportul de curs pentru angajarea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii

Astăzi suntem în ospeție la AO CASMED de la Bălți, și la AO ”Clinica juridică” din același oraș, ca să ne cunoaștem mai bine și să punem la punct activitățile în cadrul proiectului ”Parteneriate pentru angajarea incluzivă a grupurilor vulnerabile”, pentru implementarea căruia am încheiat un parteneriat.

AO CASMED este o asociație obștească care a dezvoltat, pe parcursul a 12 ani de activitate, un model de a sprijini persoanele în etate și alte persoane defavorizate prin dezvoltarea și implementarea de proiecte sociale, educative şi de sănătate. Actualmente serviciile celor 70 de lucrători angajați în de CASMED sunt prestate către cca 1200-1400 de beneficiari anual din mun. Bălți și alte 10 raioane din nordul Republicii Moldova.

AO ”Clinica juridică” este o asociație obștească care de 20 de ani asigură acces la justiție a persoanelor din grupuri vulnerabile, incluisv prin activarea unei echipe mobile de juriști care merg în localități rurale. Au pornit ca un laborator de instruire practică pentru studenții la drept în cadrul Universității din Bălți, iar de doi ani s-au reorganizat în asociație separată. Cel mai des se adresează pentru consulații pensionarii (moștenire, construcțiile, relațiile de vecinătate, pensiile de întreținere), persoanele cu dizabilități (cam 25%), șomeri fără nici o sursă de venit, familii cu mulți copii, etc.

Scopul întrunirii de azi de la Bălți este elaborarea suportului de curs pentru Programul de învățare și dezvoltare a competențelor pentru angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile.

Ne pregătim pentru activități de formare pentru familiile persoanelor cu dizabilități și pentru persoanele cu dizabilități care doresc să se angajeze în câmpul muncii.

Evenimentul este parte a proiectului ”Parteneriate pentru angajarea incluzivă a grupurilor vulnerabile”, susținut financiar de Fundația Est-Europeană din sursele Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media