Elena a fost reintegrată în familia biologică…

Elena este din satul Molovata Nouă, Dubăsari, are 14 ani şi suferă de paralizie infantilă. Dupa trei ani de institutionalizare, cu sprijinul Asociatiei şi administratiei publice locale, Elena a fost reintegrată în familia biologică…

DSCN0669

Prin intermediul actorilor comunitari (anume a elevilor Liceului Teoretic Cocieri, a asistentului social si primariei) fetiţa a fost integrată parţial şi in activitatea şcolii din Cocieri (activităţi extracurriculare), iar instruirea se face la domiciliu. La început Elena era timidă, puţin sociabilă, lipsită de initiativa, însa pe parcursul a doi ani de asistenţă din partea echipei mobile şi prin implicarea în diferite activităţi de socializare (excursii, sărbători), ea a devenit mai comunicabilă, mai încrezută in forţele proprii, se implică cu placere în activităţile propuse şi relaţionează uşor cu semenii.

În prezent Elena beneficiază de asistenţă specializată la domiciliu, fapt care contribuie la dezvoltarea cognitivă a imaginii de sine, participă cu interes la toate activităţile de socializare organizate în scoală, comunitate şi înafara ei.

Imagine: Lenuţa işi primeşte diploma de participare la festivalul Clipa Succesului, la care a dansat pe scena, chiar şi în cărucior.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media