Experienţa colegilor de la Soroca a impresionat prin diversitate şi rezultate (foto)

Vineri, 21 mai, reprezentanţii a cinci organizaţii neguvernamentale din R. Moldova, implicate în proiectul „Un scop comun-organizaţii durabile” au vizitat or. Soroca, cu scopul de a cunoaşte experienţa AO „Casa Speranţelor” din acest oraş.  

AO „Casa Speranțelor” este condusă de dna Valentina Onica şi a înregistrat succese în mai multe proiecte, inclusiv în crearea și dezvoltarea serviciilor sociale în r. Soroca.

Agenda propusă partenerilor din Leova, Varniţa-Anenii Noi, Căuşeni, Oxentea Dubăsari, Criuleni şi Ungheni a inclus vizită la Serviciul Locuință Protejată din mun. Soroca; vizită la Clubul sportiv „Amicii Nisteni”, destinat persoanelor cu dizabilităţi de vedere şi dotat în cadrul proiectelor AO „Casa Speranţelor”.

Serviciul Locuinţa Protejată a oferit unor foşti rezidenţi ai internatului din Bădiceni şansa de a locui în comunitate. Astfel, 10 beneficiari ai acestei locuinţe, femei şi bărbaţi, beneficiază de incluziune şi integrare în societate, cu susţinerea zilnică din partea unui educator, a unui psiholog şi a unui pedagog.

Clubul sportiv „Amicii Nistreni” este un spaţiu dotat cu echipamente sportive în care se antrenează para-sportivii cu deficienţe de vedere. Clubul dispune de o sală de calculatoare adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, şi de o bibliotecă, în care beneficiarii pot găsi literatură în limbajul Braille.

Un popas la sediul asociaţiei a permis gazdelor să vorbească despre toate domeniile de intervenţie a asociaţiei sorocene. Desigur, vizitarea obiectivelor istorice şi turistice a făcut, la fel, parte a programului, ca şi o scurtă plimbare pe străzile oraşului.

Vizita a fost o activitate a proiectului ”Un scop comun – organizații durabile”, implementat de AO FCPS în parteneriat cu Asociația pentru Politică Externă în cadrul programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Imagini: vizita la Soroca, 21 mai, 2021.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media