FCPS a dat start unui nou proiect și serviciu

Cca 25 de medici de familie din r. Criuleni, pediatri, medici din cadrul Centrului Prietenos Tinerilor „Vitamin” din or. Ciuleni, au fost informaţi despre iniţierea unui nou serviciu adresat familiilor care educă copii cu dificultăţi sau reţinere în dezvotare, care au vârsta între 0 şi 3 ani – a unui Centru de Intervenţie Timpurie, care-şi va deschide uşile în octombrie 2019.


Centrul va acorda servicii gratuite familiilor ai căror copii au nevoie de asistenţă specializată pentru a depăşi dificultăţi de dezvoltare, în primii trei ani de viaţă – cea mai potrivită vârstă pentru activităţi recuperatorii. Serviciul va fi disponibil familiilor din r-le Criuleni şi Dubăsari, mai aproape de casă, şi vor beneficia de ele în cazul în care medicul de familie semnează o referinţă în acest sens.

La întrunirea din imagini o informare despre proiect au făcut Violeta Panico, şefa Centrului de Sănătate Criuleni, şi Victoria Secu, directoare executivă a AO FCPS, co-parteneri în proiect. Ina Cazacu, coordonatoare a proiectului de creare a Centrului de Intervenție Timpurie, a vorbit despre rostul planului individual de asistenţă aplicat în cazul copiilor care vor veni la viitorul centru. Vera Stahi, coordonatoarea Serviciului social Echipă Mobilă, a adus exemple din experienţa echipei de specialiști pe care o coordonează în a acorda asistenţă recuperatorie la domiciliu copiilor, cu vârsta de până la 18 ani, şi rolul acestor ocupaţii în incluziunea socială şi educaţională a copiilor. Vera Stahi a vorbit şi despre tangenţele pe care le au Serviciul Echipă Mobilă şi Centrul de Intervenţie Timpurie, şi diferenţele dintre ele.

Specialiştii au răspuns la întrebările celor prezenţi. 

Acest proiect este implementat de către A.O ”Femeia și Copilul -Protecţie și Sprijin” din resursele acordate de către Uniunea Europeană în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune
printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă şi guvern” co-nanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor
active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.

 

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media