Galerie foto: Băncile de pe plajă au căpătat culoare

Pe data de 6 aprilie, grupul de tineri autoreprezentanți, sprijiniți și dezvoltați de către Asociația Obștească ”Femeia și Copilul-Protecție și Sprijin”, au decis să aducă un pic de primăvară în Criuleni.
Cu acordul șefului de la Stația de salvare pe apă, au mers la plaja orașului Criuleni și au adunat mai întîi gunoiul lăsat de cei care se odihnesc pe acolo mai des.
”Dar nu doar asta ne-am propus să facem. Înarmați cu pensule și vopsele, ajutați de persoanele de sprijin, am decis să vopsim băncile de pe plajă, și nu oarecum, dar creativ, – relatează Ala Ianenco, coordonatoarea grupului. – Pentru început am apelat la un designer, pentru că am vrut să facem ceva deosebit, și am elaborat designul băncilor, am decis ce culori vom combina. Apoi echipa s-a împărțit în trei grupe și fiecare a lucrat pe o anumită porțiune”.
La început, Svetlana , membră a grupului, a spus că nu vor reuși, ca la urmă, după ce au terminat munca, să exclame ”Nici nu-mi vine a crede, că am făcut-o!”.
Echipa ”Asorti” a fost compusă din Macar, Polina și Svetlana; echipa ”Mozaic” a fost formată din Ion, Xenia, Vica și Pașa; iar Elena, Daria, Eleonora și Veronica au fostmat echipa ”Înghețata”.
Victor Stahi, șeful salvamarilor, a spus că lucrul făcut de tineri este foarte frumos, mereu binevenit și pe viitor își dorește colaborare, cu atît mai mult că și vopselele au fost procurate din resursele proiectului, implementat de către AO ”FCPS”, cu suportul The Swedish Organization for Individual Relief – SOIR Moldova.
Cum a fost și cum este – vedeți în fotografii.
Notă: autoreprezentanții sunt persoanele cu dizabilități, încurajați să-şi cunoască și să-și revendice drepturile, să-și expună opinia liber şi informat, ceea ce reprezintă un act de demnitate şi o chemare la respect reciproc. Participând la acțiunea de salubrizare, ei au dorit să demonstreze că pot fi membri utili ai societății, dacă sunt susținuți și acceptați, că au și ei dreptul la muncă și chiar ar putea presta servicii contra plată, în limitele legii.

La prima etapă, tinerii din grup sunt ajutați de persoane de sprijin și coordonatorii proiectului.
Imagini de Ala Ianenco.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media