În 2023 ne vom continua misiunea, cu aceeași determinare

Totalizând anul 2022, pot spune că a fost un an dificil, în care am fost și continuăm să fim afectați emoțional și fizic.

Victoria Secu, directoare executivă AO FCPS

Am intrat în acest an cu speranța că vom putea ieși, într-un final, din pandemia COVID-19 și consecințele acesteia, dar în nici două luni, ne-am pomenit cu un război la granițe, aflux de refugiați și multe provocări privind necesitatea gestionării crizei umanitare și oferirii unui suport de calitate.

A trebuit să ne ajustăm contextului, să creăm programul de suport pentru refugiați, să dezvoltăm parteneriate, să recrutăm și investim în capacitățile personalului care urma să asiste cetățenii temporar strămutați din Ucraina. Am avut nevoie de mult efort fizic, mobilizare comunitară, sincronizare cu alți parteneri și autorități locale pentru acces mai bun la trai în comunitate, justiție, dar și un răspuns coordonat multiplelor crize. 

Pe lângă faptul că a fost un an dificil, a fost un an cu multe oportunități. Am continuat să fim alături de beneficiarii noștri, să le livrăm servicii de calitate, în pofida tututor provocărilor, scumpirilor în lanț, consecințelor războiului din țara vecină, condițiilor care i-au făcut și mai vulnerabili. În tot acest efort, ne-am dorit să-i informăm și să-i împuternicim pentru a fi rezilienți, motivați să revendice drepturile copiilor lor.

Anul 2022 va rămâne în istorie ca un an în care am reușit cu finanțare europeană să diversificăm două servicii: Serviciul social ”Echipă Mobilă” (cu terapia de integrare senzorială) și Serviciul raional de intervenție timpurie (cu acces la servicii la locul de trai). Astfel, anual cca 150 de copii din regiune vor putea beneficia de ele.

Am reușit să facem pași în dezvoltarea afacerii socale, Atelierului ”Zigzag”, iar de curând ne bucurăm și de susținerea statului în angajarea persoanelor cu dizabilități. 

În acest an echipa FCPS a crescut și în final am găsit specialiști, care au fost la mare căutare ultimii doi ani. Dar pe lângă bucuria achiziției unor noi colegi, am trăit și regretul imens al pierderii unei colege dragi, doamnei Olga Lîsenco, care a fondat organizația și mulți ani ne-a ghidat în advocacy, dezvoltare organizațională, lucrul cu tinerii, voluntariat și accesibilizarea spațiilor publice din perspectiva design-ului universal. 

Le mulțumesc colegilor, partenerilor și tuturor oamenilor care au crezut în munca noastră în 2022 și ni s-au alăturat. Vom continua în același spirit și determinare și în 2023!

Cu gânduri de pace adresate fiecăruia care citește aceste rânduri, și cu sinceritate, la mulți ani! 

Victoria Secu, directoare executivă AO FCPS – Fiecare Contribuie pentru Schimbare

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media