Întîlnire cu diverşi specialişti

Pentru copii s-a început vacanţa de vară, iar părinţii continuă să se informeze despre noutăţile din diferite domenii. Întîlnirile cu specialiştii, organizate pentru părinţi de către Vera Stahi, coordonator de program în cadrul A.O. “Femeia şi copilul-Protecţie şi Sprijin”, au devenit, pe parcursul anilor, un punct serios de reper în construirea relaţiilor dintre părinţi şi copii.

STP Izbeste (14)

Recent, la 20 iunie, în incinta grădiniţei “Andrieş” din s. Izbişte, părinţii s-au adunat la o întîlnire cu medicul de familie Larisa Baluţel, asistentul social Natalia Stănilă, şi Vera Stahi, care posedă o experienţă importantă în calitate de specialist în domeniul protecţiei drepturilor copilului. La întîlnire a mai participat pedagogul şi directorul adjunct din gimnaziul Izbişte, Natalia Rusu. În cadrul activităţii s-au discutat probleme ce ţin de sănătatea şi riscurile pentru viaţa copilului care pot surveni pe parcursul verii (boli infecţioase, prevenirea înecurilor, acordarea primului ajutor în diferite situaţiii). Asistentul social a informat publicul despre modificarile recente ale legislaţiei în domeniul protecţiei copilului şi a familiei.

STP Izbeste (23)Prin metodele interactive, propuse de moderatori, părinţii au fost provocaţi la discuţii, pentru a conştientiza rolul lor în protecţia sănătăţii şi drepturilor copilului. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Încluziunea socio-educaţională a copiilor cu CES în raioanele Criuleni şi Dubăsari”, susţinut de SMC/Sida şi IM (SOIR Moldova).

Vera Stahi, Coordonator program, “Asistenţă şi Sprijin Familie”

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media