Invitație pentru presă 27-03-2015

Cliseu pt comunicare 2

Invitație pentru presă

27-03-2015

Stimați jurnaliști, Asociația Obștească «Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin» din or. Criuleni organizează marți, 31 martie, 2015, evenimentul aniversar « A.O. «FCPS» – 15 ani de activitate, 15 ani de realizări».

Evenimentul va avea loc în sala de ședințe a Consiliului raional Criuleni (str. 31 August 1989, 108, or. Criuleni), et. II, cu începere de la ora 10.00.

Asociația «Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin» a fost înregistrată la Ministerul Justiției al RM la 21 martie 2000.

Domeniile de activitate ale Asociației sunt următoarele: Dezvoltarea serviciilor de suport pentru persoanele defavorizate; Educația incluzivă; Asistență și sprijin familiei; Advocacy; Auto-reprezentare.

Grupuri de beneficiari ai organizației: copii și tineri cu dizabilități, inclusiv cu dizabilități mintale (de la lejere la severe); familiile copiilor cu dizabilități; cadre didactice din instituțiile de învățământ; persoane în etate și cu dizabilități; grupuri de inițiativă și ONG-uri.

Pe parcursul celor 15 ani de activitate, Asociația a implementat peste 40 de proiecte în mai multe localități din Republica Moldova. (Lista proiectelor realizate, valoarea lor și lista finanțatorilor poate fi vizualizată pe pagina web a organizației, accesînd linkul).

Experiența acumulată de-a lungul timpului a permis Asociației să ocupe un loc remarcabil în rândul asociațiilor-resursă în domeniul educației incluzive și protecției drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale și cu dizabilități. Astfel specialiștii Asociației sunt co-autori ai standardelor de calitate pentru centrele de zi pentru copii cu dizabilități (a. 2006); au fost membri ai grupului de evaluatori pentru dezinstituționalizarea copiilor din internatul pentru băieți Orhei (a. 2007); au fost formatori în cadrul Alianței ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului pentru ONG-urile care prestează servicii sociale pentru copii cu dizabilități (a. 2009); au prestat formări în Programul TACIS (a. 2006) și pentru echipele mobile și centrele de resurse pentru educația incluzivă, în cadrul proiectului «O comunitate incluzivă – Moldova» (a. 2010) etc., etc. (CV-ul organizației poate fi vizualizat pe pagina web).

Important: AO FCPS va rambursa cheltuielile de transport jurnaliștilor care vor participa la eveniment cu scopul de a reflecta ulterior aspecte din acitivtatea organizației.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a confirma participarea la eveniment, vă rugăm să apelați la nr. 069433134, Svetlana Cernov, manager comunicare.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media