Manageri din grădiniţe – în vizită de studiu la Orhei

Pe data de 28 februarie, un grup format din managerii a 14 grădiniţe din raioanele Criuleni şi Dubăsari (Criuleni, Măşcăuţi, Jevreni, Cimişeni, Dubăsarii Vechi, Mălăieşti, Izbişte, Hârtop, Ustia, Doroţcaia, Cocieri, Oxentea şi Coşniţa), precum şi responsabili de educaţia preşcolară din cadrul Direcţiilor de Învăţământ Criuleni şi Dubăsari, au întreprins o vizită de studiu în grădiniţa nr 12 din or. Orhei.


Grădiniţa respectivă, este una din cele mai experimentate instituţii preşcolare din Republica Moldova, care, începând cu anul 2012, în urma unui proiect administrat de către AO “Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin”, cu susţinerea financiară a Agenţiei de dezvoltare din Cehia şi ADRA Moldova, a fost dotată cu toate cele necesare, inclusiv cu personal calificat, care a fost instruit cum să acorde servicii educaţionale tuturor copiilor, indiferent de capacităţi, diagnoză şi tipul de incluziune (detalii despre activitatea grădiniţei vedeţi accesând lincul https://www.youtube.com/watch?v=-BMwWEp3L9c) .

Anume din acest considerent, organizatorii vizitei au ales pentru schimb de experienţă grădiniţa condusă de Emilia Ştirbu. Scopul deplasării a fost diseminarea bunelor practici în educaţia copiilor cu dizabilităţi, inclusiv cu dizabilităţi severe. Emilia Ştirbu, directoarea grădiniţei, a prezentat instituţia preşcolară şi colectivul, practicile acesteia, a vorbit despre provocările întâlnite pe parcursul anilor de activitate, despre asigurarea durabilităţii serviciilor.
Participanţii la activitate au avut un schimb de idei, opinii şi experienţe privind educaţia incluzivă timpurie.


Vizita la Orhei a fost organizată de către Ina Cazacu, coordonator Educaţie Incluzivă AO „FCPS” în cadrul proiectului „Incluziunea şcolaă şi socială a copiilor cu dizabilităţi”, susţinut financiar de IM „Swedish Development Partner”.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media