O zi de neuitat la Grădina Zoologică

Pe 30 mai 2014, clinchetul de clopoţel a vestit sfărşitul unui an şcolar de succes în toate instituţiile de învăţămînt din întreaga ţară şi un început multaşteptat de noi experienţe şi aventuri minunate. Pentru unii copii gama surprizelor au dat start chiar din acel moment. Un grup de elevi de la Gimnaziul Izbişte împreună cu tinerii cu dizabilităţi şi persoanele de sprijin din grupul de auto-reprezentare din localităţile Maşcăuţi, Oniţcani, Coşniţa, Izbişte, Criuleni, format de AO “FCPS”, au petrecut o zi de neuitat la Grădina Zoologică din or. Chişinău. Ploaia continuă a adăugat farmec dublu zilei, noi experienţe, zîmbet şi descoperiri. Unii participanti au admirat, pentru prima dată în viaţă, flora şi fauna înconjurătoare de la me

IMG_7544nagerie. Deasemena ne-a surprins plăcut avalanşa de păsări şi animale pictate de Eduard Stahi pe gardul menageriei. Picturile erau atît de bine realizate ca la un moment păreau a fi vii şi rîndul copiilor de a se fotografia pe fundalul tigrului, elefantului, leului, nu avea sfîrşit.

Atmosfera plăcută şi favorabilă a jucat un rol important în socializarea şi crearea unui mediu de acceptatre a tuturor participanţilor prin joc şi activităţi interactive, ghidate de Ala Ianenco – coordonator program “Auto – reprezentare”, Larisa Moscalenco – coordonator program “Advocacy”, Vera Stahi – coordonator program “Asistenţă şi Sprijin Familiei”, Natalia Croitor – profesoară şi Ann Larrow – voluntar de la Corpul Păcii. Drumul spre casă a părut mult mai scurt, fiind inundat de cîntecele si poeziile preferate declamate de tineri. Excursia a favorizat la crearea noilor relaţii de prietenie.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectuli “Incluziunea socio – educaţională a copiilor cu CES din raioanele Criuleni şi Dubăsari”, susţinut financiar de SMS/Sida şi IM, SOIR Moldova.

Larisa Moscalenco, coordonator program “Advocacy”, AO FCPS

“ În numele elevilor vă aducem cele mai sincere mulțumiri pentru oportunitatea de a vizita grădina zoo. A fost o excursie pe cinste, elevii sunt încîntați și mulțumiți de interacțiunea cu tinerii şi adolescenții diferiți de ei…. pentru simplul motiv că au încercat să-i înțeleagă, să le fie alături și să încerce să se simtă sprijin pentru ei….MULȚUMIM!!!!!”

Natalia Lubaş-Verdeş , managerul gimnaziului Izbişte, r-ul Criuleni.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media