Procesul de dezvoltare a ONG-ului din comunitate

Membrii ONG-urilor active din localitățile Cocieri din raionul Dubăsari și Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, în perioada noiembrie – decembrie sau întrunit în cadrul focus-grupurilor împreună cu membrii activi din comunitate: APL, cadre didactice, asistentul social, părinții copiiilor cu dizabilități.

larisa 01

Astfel, cu suportul A.O. “Femeia și Copilul – Protecție și Sprijn” au fost realizate două focus grupuri, pentru determinarea necesităților de dezvoltare și respectiv a așteptărilor comunității vis-a-vis de activitatea asociațiilor.

Deși, conform statutului de funcționare, fiecare ONG, are specificul său de activitate, scopul comun al activității lor, constă în a se implica cât mai activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi defavorizate. Prin intermediul focus-grupurilor, fiecare participant, a conștientizat și identificat rolul și responsabilitățile sale în procesul de asigurare a respectării drepturilor persoanelor defavorizate. Activitate realizată în cadrul proiectului „Maluri diferite – scopuri comune”, implementat de A.O. ”Femeia și Copilul—Protecție și Sprijin” în cadrul Programului Parteneriate Pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media