Promovăm legea, încurajăm organizaţiile locale să persevereze

Pe data de 17 februarie, membrii echipei AO „FCPS” s-au deplasat în satul Cocieri, raionul Dubăsari, pentru a discuta cu angajaţii instituţiilor publice şi a le aduce la cunoştinţă prevederile legii şi regulamentului desemnării procentuale în folosul unor ONG-uri sau culte religioase.

Discuţie cu colectivul grădiniţei de copii din Cocieri

Coordonatorul programului Advocacy, Natalia Dimitraşco, şi asistentul de proiect, Ala Ianenco, au coordonat în prealabil întâlnirile cu directorii instituţiilor, şi le-au vorbit celor ce au putut fi prezenţi despre dreptul lor de a direcţiona o sumă anumită din impozitul pe venit reţinut de către stat în folosul organizaţiilor neguvernamentale.

Informare în colectivul Gimnaziului “V. Ioviţă”

În satul Cocirei, r-l Dubăsari, Asociaţia Obştească „Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin” s-a implicat în crearea Centrului de Resurse pentru Educaţia Incluzivă în Liceul Teoretic „Vlad Ioviţă” (acum – gimnaziul cu acelaşi nume), în ajutorul familiilor care educă copii cu dizabilităţi, prin organizarea pentru părinţi a instruirilor şi prin acordarea pachetelor alimentare, întru prevenirea instituţionalizării; a acordat suport în incluziune şcolară cadrelor didactice din şcoală şi grădiniţă; a intervenit cu serviciile Echipei Mobile, în anul 2010, pentru asistarea a doi copii, precum şi a acordat suport în evaluarea copiilor cu CES; suport cadrului didactic de sprijin în asistenţa educaţională trei copii ţintuiţi utilizatori de scaune rulante.

În discuţie cu colectivul Primăriei Cocieri, primară Raisa Spinovschi.

 

Întrucât actualmente în sat nu este nici o organizaţie, care să fie subiect al desemnării procentuale, AO „FCPS” va ajuta organizaţia „De la vis la acţiune” să se dezvolte organizaţional aşa încât la anul viitor aceasta să fie inclusă în lista de beneficiari ai desemnării procentuale, sau „Legii 2%”. Ideea a fost agreată atât de directoarea gimnaziului, dna Tatiana Roşca, cât şi de primara Raisa Spinovschi.
Actualmente organizaţia din Cocieri „De la vis la acţiune” este partenerul AO „FCPS” în proiectul „Maluri diferite-scopuri comune”, care este un proiect de dezvoltare a capacităţilor organizaţiilor societăţii civile de a fi durabile şi capabile să aducă fonduri în comunitate. Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului “Maluri diferite – scopuri comune”, desfăşurat de AO „FCPS”, cu susţinerea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media