Rezultate vădite într-un termen scurt…

“În luna aprilie anul precedent am luat cunoştinţă cu membrii Echipei Mobile, care activează în cadrul proiectului „Incluziunea socio-educaţională a copiilor cu CES din raioanele Criuleni şi Dubăsari”, susţinut financiar de SOIR Moldova.

IMG_7968
Şedinţă de recuperare la domiciliu. Specialiştii Echipei Mobile acordă asistenţă Damianei şi surorii sale.

 

Mi s-a propus ca fetiţa mea Damiana să primească asistenţă specializată din partea ergoterapeutului şi logopedului, deoarece deja avea mai mult de 2 anişori impliniti şi nu vorbea, nu putea ţine nimic în mînă, şi în genere, nu făcea anumite mişcări cu mînuţele. Mai mult ca atît, nu se ţinea pe picioare.

Au urmat ocupaţii intensive, în ultimele 6 luni, după care au apărut primele rezultate.  Fetiţa face diferite aplicaţii, desenează, automat a început să pronunţe primele cuvinte, numeşte obiectele cu numele lor. A devenit mai degajată la ocupaţii, este cointeresată să obţină ceea ce i se cere. Mînuţele îi dau o mai mare ascultare, nu mai scapă obiectele din mînă, încearcă să deschidă, închidă sticluţele de apă, suc, ceea ce-i produce o satisfacţie nemaipomenită.

Eu, ca părinte mă simt mai împlinită, frica permanentă că nu voi mai obţine rezultate în dezvoltarea fiicei a rămas în urmă. Şi am înţeles, că numai lucrînd zi de zi, se poate obţine totul”.

Cristina C., părinte Cimişeni

 

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media