Serviciul Echipă Mobilă a pornit, din septembrie, cu noi beneficiari…

Serviciul Echipă Mobilă, prestat în r. Criuleni de către AO „Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin” a finisat procedura de evaluare a noilor beneficiari, pe care îi va asista specializat pe parcursul perioadei 1 septembrie 2021 – 1 august 2022.

După cum ne informează Valentina Ogor, coordonatoarea serviciului, în primele două săptămâni deseptembrie au fost evaluaţi 15 copii referiţi serviciului de către specialiştii Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Criuleni, de către învăţători sau cadre didactice de sprijin, iar câţiva beneficiari, lşa solicitarea părinţilor, au fost reluaţi în asistenţă (5 la număr). Majoritatea beneficiarilor din acest an vor fi asistaţi la domiciliu (10), pentru că sunt încadraţi în grad sever de dizabilitate. Ceilalţi 5 vor fi asistaţi la grădiniţă sau la şcoala unde-şi fac studiile.

-Ne bucură succesele unor discipoli. Ca exemplu, la A.T. din Bălăbăneşti, pe care o luăm repetat în asistenţă,  vedem că şi-a îmbunătăţit mult motricitatea, că îndeplinşte cu uşurinţă sarcinile pe care le stabilim. Deşi pandemia a influenţat mult posibilitatea copilei de a merge la şcoală, ea va beneficia în anul curent de instruire la domiciliu şi de asistenţa SEM, la cererea mamei. Am reuşit, cu implicarea Echipei Mobile, să identificăm şi să conectăm familiile altor doi beneficiari la serviciile Centrului de zi de reabilitare „Speranţa” din Criuleni, care erau în căutarea serviciilor de kinetoterapie – a spus Valentina Ogor.

Serviciul Echipă Mobilă are misiunea de a acorda asistenţă specializată (psihopedagog, psiholog, asistent social) copiilor cu dizabilităţi şi nevoi speciale din r. Criuleni la domiciliu sau la locul de studii, după caz. Consiliere se acordă şi familiilor acestor copii. În perioada septembrie 2021- august 2022, echipa SEM a AO „FCPS” va merge la beneficiarii din satele Rîşcova, Maşcăuţi, Oniţcani, Hruşova, Răculeşti, Dubăsarii Vechi, Ohrincea, Mălăieştii Noi, Bălăbăneşti, Cimişeni, Criuleni, Boşcana şi Corjova.

Serviciul Echipa Mobilă al AO FCPS este contractat de către Consiliul Raional Criuleni care achită din bugetul public serviciile de asistare la domiciliu a copiilor cu dizabilităţi şi nevoi speciale.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media