Specialiştii din Ungheni şi Criuleni au făcut schimb de experienţă

Pe data de 15 decembrie, Serviciul Echipă Mobilă a AO “FCPS” a avut posibilitatea să întreprindă o vizită cu schimb de experienţă la colegii de la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Serviciul Social “Echipă Mobilă” Ungheni.
Specialiştii Echipei Mobile de la Criuleni, au discutat cu colegii de la Ungheni – şef serviciu Nicoleta Enachi, psiholog Olga Usatîi, asistent medical/kinetoterapeut Alina Carapcevschi, asistent social Svetlana Cambur despre planificarea activităţilor manageriale a serviciului, lucrul cu documentaţia; formele şi metodele de lucru ale psihologului cu copiii şi familia, completarea dosarului copilului asistat; specificul activităţii kinetoterapeutului, similitutdini şi deosebiri dintre asistări. De la Criuleni au participat Vera Stahi, coordonatorul serviciului, Doina Filipescu, psihopedagog, Zinaida Branici, kinetoterapeut, şi Nina Ciubuc, psiholog.

Specialiştii de la Criuleni au dorit să afle, în ce mod colegii lor din Ungheni completează fişele medicale; cum este acordată asistenţa socială copilului şi familiei de către specialistul SEM Ungheni, ce acte completează în comun cu asistentul social din localitate în dosarul copilului. În discuţii s-a implicat şi Şeful DASPF, Tudor Rădeanu, şi Ludmila Brânza, şef-adjunct a DASPF Criuleni. Intâlnirea s-a incheiat cu o invitaţie din partea SEM Criuleni către SEM Ungheni, pentru a ne vizita şi a ne împărtăşi reciproc experienţa.
Amintim, că în această toamnă, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a iniţiat un concurs pentru echipele mobile din Republică, în topul celor mai bune fiind incluse Serviciile Echipă Mobilă din raioanele Ungheni, Călăraşi şi Criuleni.

Activitatea a fost planificată şi desfăşurată în cadrul proiectului “Incluziunea socială şi educaţională a persoanelor cu dizabilităţi”, susţinut financiar de IM “Swedish Development Partner”.

Doina Filipescu

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media