Ziua Familiei, consemnată vesel în grădinița «Mesteacănul»

Joi, 14 mai, 2015, circa 130 de copii care sunt înscriși în grădinița Mesteacănul din Criuleni și peste 80 de părinți s-au implicat activ în sărbătorirea Zilei Familiei. Sărbătoarea a fost concepută în formă de competiții sportive, la care s-au implicat toți copiii, împreună cu părinții acestora. Împărțiți pe grupe, încurajați de părinți și educatori, copiii s-au întrecut la alergat printre popice, s-au jucat de-a pisica și șoarecele, au demonstrat că sunt uniți prin felul în care au rostit strigături și devize. Copiii din grupa pregătitoare s-au întrecut cu mămicile și tăticii la alergatul pe trotinete, la care a participat inclusiv și un băiețel cu mâna în ghips, ajutat de tăticul lui! Copiii, încurajați de educatori s-au pregătit temeinic pentru sărbătoare și în ziua respectivă au vernisat o întreagă expoziție de desene, lucrate de ei cu multă migală, pe care s-au desenat în primul rând pe ei, împreună cu cei care le veghează copilăria – părinții.

Activitatea a fost realizată în scopul sporirii gradului de comunicare dintre părinți – copii, părinți copiilor cu CES și părinții copiilor majoritari, educatori și pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, bună dispoziție pentru copii. După probele sportive copiii au fost invitați la jocuri și dans de către actorii teatrului municipal «Guguță» din Chișinău, invitați special la sărbătoare cu un program de animație.

La final, pentru implicare activă, fiecare grupă a primit diplomă de participare, de asemenea au fost menționați și cei mai activi și ingenioși părinți, dar și copilașii s-au ales cu cîte o gustare dulce, asigurată de AO FCPS și părinți.

Sărbătoarea a fost organizată în cadrul proiectului ”Acţionăm împreună pentru incluziune”, susținut financiar de către Fundația SOROS Moldova, în colaborare cu Direcția Educație Criuleni și administrația grădiniței «Mesteacănul».

Svetlana Cernov, responsabil de comunicare, AO FCPS

 

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media