Pe data de 19 mai, AO FCPS a organizat o visită de schimb de experienţă la AO „Forţa Susţinerii” din or. Leova, care, în parteneriat cu Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică din acest raion au inaugurat în 2019 şi aplică cu succes terapiile în camera de stimulare senzorială.
AO FCPS a început implementarea proiectului care prevede extinderea spectrului de servicii acordate de specialiştii Echipei Mobile şi a Centrului de Intervenţie Timpurie “Lăstărel” cu terapii în camera de stimulare senzorială pentru copii cu tulburări de dezvoltare. În acest context, experienţa colegelor Aurelia Nucă, Maria Fedorov, Angela Prepeliţă şi Maria Mihailescu de la SAP Leova a fost interesantă pentru specialistele celor două servicii – Echipă Mobilă şi Centrului de Intervenţie Timpurie, precum şi ai DASPF Criuleni.
“Am venit să cunoaştem experienţa dvs de lucru în camera de stimulare senzorială, să ne spuneţi cum simţiţi necesităţile beneficiarilor şi care este impactul acestor activităţi. Totodată vrem să vă mulţumim pentru că ne-aţi acordat consultanţă în vederea selectării echipamentelor pentru camera senzorială care urmează să fie instalată la Criuleni. Suntem aici ca să înţelegem cum funcţionează fiecare element, pe cine referim la aceste terapii, la ce să ne aşteptăm, cum să procedăm mai bine” – a spus Ina Cazacu, coordonatoarea proiectului.
Prezentarea funcționalității echipamentului senzorial, a reacţiilor beneficiarilor la fiecare dintre ele, recomandări privind organizarea terapiilor în camera şi la domiciliul beneficiarilor au fost oferite de către Maria Fedorov, psihopedagog şi specialistă în terapii în camera de stimulare senzorială. Participantele la schimbul de experienţă au avut posibilitatea să încerce senzaţiile care le oferă anumite echipamente senzoriale, au luat noţiţe, au adresat întrebări şi au primit răspuns la fiecare dintre ele.
Proiectul „Investim în calitatea și durabilitatea serviciilor” este implementat în cadrul programului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat din resursele Uniunii Europene, cofinanţat şi implementat de Fundaţia Soros-Moldova în parteneriat cu Asociaţia Keystone Moldova şi AO Institutum Virtutes Civilis.