Asociaţiile obşteşti abordează cazurile de discriminare

Masa rotundă privind situaţii de discriminare, organizată la 01 martie 2015, în incinta Liceului Teoretic Hîrtopul Mic, r-ul Criuleni, a întrunit membri ai organizaţiilor societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului: “Iedera – Dubăsarii Vechi”, “Copii cu dizabilităţi”, “Armonie”, reprezentanţi ai APL, părinţii copiilor cu dizabilităţi, actori comunitari.

IMG_4419
Asociaţia “Iedera –Dubăsarii Vechi” a relatat un model pozitiv de soluţionare a situației discriminatorii a copiilor de vîrsta 3-5 ani din localitate, a căror părinţi sunt şomeri, care nu au acces la serviciile educaționale în comparație cu alți copii de acceaşi vîrstă, părinții cărora sunt angajaţi în cîmpul muncii. Crearea unei ludoteci în incinta grădiniţei, care sporeşte accesul la educaţie a copiilor, este alternativa pe care o implementează la moment membrii OSC-ului în parteneriat cu APL din satul Dubăsarii Vechi. În cadrul activităţii participanţii, părinţii copiilor cu dizabilităţi, au relatat situaţiile de discriminare cu care s-au confruntat personal în procesul de creştere şi educaţie a propriilor copii. Cazurile de discriminare menţionate au fost analizate şi identificate soluţii. Fiecare participant şi-a identificat rolul în procesul de asigurare a respectării drepturilor şi a diminuării fenomenului discriminării la nivel de comunitate. Mărţişorul, vestitorul primăverii a sugerat, că doar împreună e posibil de realizat schimbarea…

IMG_4468
Mulţumim gazdelor pentru contribuţia personală în organizarea evenimentului.
Activitatea a fost realizată de către AO ”Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin” în cadrul proiectului ”Maluri diferite-scopuri comune”, susţinut de către USAID în Programul „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360.

Larisa Moscalenco, coordonator program advocacy, AO ”FCPS”

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media