Bicicleta cea nouă a elevului Gabriel

În dimineaţa zilei de 1 mai Gabriel Savin din Oxentea, raionul Dubăsari, s-a trezit înaintea deşteptătorului şi fără ajutorul mamei, cum era obişnuit. Pe 1 mai Gabriel şi mama lui, Angela, au fost invitaţi să vină la Chişinău să-şi aleagă o bicicletă potrivită pentru statura lui. Ruta porneşte de la Oxentea la 6.30, iar Gabriel, a fost responsabil să nu întîrzie, pentru că, în ajun, anunţase toate rudele şi educatoarele de la Centrul de zi “Armonie”, unde îşi petrece timpul liber de orele de la şcoală, că mîine se duce la Chişinău şi neapărat va alege o bicicletă roşie.

DSCN1955
Fericit, spre casă, spre Oxentea!

Ajuns la magazin, Gabriel îndată şi-a îndreptat privirea spre bicicleta mult dorită. Trebuie să remarcăm, că Gabriel este elev în clasa a III-a la gimnaziul din localitatea sa de baştină. S-a născut afectat de paralizie cerebrală infantilă. Primii paşi i-a făcut după ce a împlinit vârsta de 4 ani, graţie implicării Echipei Mobile a Asociaţiei “Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin” din Criuleni. Părinţii au adaptat casa la necesităţile lui Gabriel, instalînd corlate, pentru ca el să se poată deplasa independent prin casă. Au urmat şi cîteva intervenţii chirurgicale. Cu timpul, Gabriel a devenit şi mai independent, vorbeşte lejer, studiază programul şcolar alături de semenii săi şi este mîndru că învaţă cu două verişoare în aceeaşi clasă.  Mama lui şi bunelul Nicolae îl ajută să trecă peste multe greutăţi, dar ca să nu întîrzie la lecţii Gabriel mergea cu o bicicletă, care, între timp, s-a făcut mică pentru el şi s-a şi defectat pe de-asupra.

Gabriel este fericit, iar mama sa, Angela, a mulţumit tuturor celor care au contribuit pentru a-l face fericit pe fiul său.

Procurarea biciletei pentru Gabriel a fost posibilă graţie unei campanii de fundraizing, la care şi-au adus aportul AO “FCPS”, absolvenţii programelor IREX, prin intermediul Nataliei Dubencu, şi voluntarii Centrului Media pentru Tineri din Chişinău, ghidaţi de Veronica Chicu-Boboc. Gabriel este al treilea copil ajutat în urma acestei campanii. Până la el, un băieţel din Criuleni a fost ajutat să-şi îmbunătăţească calitatea auzului graţie unui aparat auditiv performant, iar o tânără din s. Izbişte, Criuleni, dependent ă de scaunul cu rotile, şi-a văzut visul împlinit de a avea o maşină de cusut performantă dirijată manual.

În imagine: Gabriel, la Chişinău, după bicicletă. 1 mai 2014.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media