La vîrsta de 3 ani, Elena a fost înscrisă la grădiniţa din satul Izbişte, r-l Criuleni. La momentul înscrierii fetiţa nu mergea, puţin îşi ţinea echilibrul corpului, nu vorbea, nu se autodeservea. Era foarte dependentă de părinţi, îndeosebi de mama, permanent avea nevoie de sprijin şi îngrijire directă oferită din partea personalului didactic. La activităţile de grup era indiferentă, nu se juca cu copiii şi nu respecta regulile grupului sau jocului.
În urma eforturilor comune a părinţilor, educatorilor şi specialiştilor echipei mobile ale A.O. “Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin”, la vîrsta de 6,5 ani, în dezvoltarea fetiţei se înregistrează mici progrese. A deprins mersul liber, se autodeserveşte, comunică cu copiii nonverbal şi foloseşte unele onomatopee. În grupul de copii cunoaşte şi respectă regulile, participă cu interes la unele activităţi şi jocuri. Se înregistrează schimbări pozitive în dezvoltarea motricităţii grosiere, astfel reuşeşte să lucreze pe o foaie de hîrtie ţinînd pixul, creionul în mînă, să construiască figuri din cuburi.
Lenuţa a devenit mai sociabilă, vine cu plăcere la grădiniţă, şi-a făcut şi cîţiva prieteni. Este deschisă emoţional spre comunicare cu copiii şi adulţii. Copiii o acceptă şi o solicită în diverse activităţi comune. Părinţii îşi doresc ca fetiţa lor, în toamna anului 2014, să meargă la şcoală alături de semenii săi.