Șase OSC-uri partenere s-au reunit la Criuleni pentru o activitate de intercunoaștere

La sfârșit de februarie, AO FCPS a găzduit reprezentanții și reprezentantele celor șase organizații partenere în cadrul proiectului ”Un scop comun-organizații durabile”. Vizita de intercunoaștere la care au participat, le-a oferit ocazia să se prezinte colegilor, să pună în valoare activitățile pe care le desfășoară și să pună baza colaborării în viitoarele proiecte.

   

AO FCPS și-a prezentat echipa și activitățile, sediul și serviciile create, după care organizațiile au încheiat acorduri de colaborare. La fienele vizitei, Victoria Secu, directoare executive AO FCPS, le-a înmânat OSC-urilor câte un ”Certificat de recunoastere a asociațiilor obștești-partenere drept beneficiare ale proiectului ”Un scop comun – organizații durabile” implementat de AO FCPS în parteneriat cu Asociația pentru POlitică Externă în cadrul programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer”.

Fiecare lider de echipă a fost rugat să spună un gând și să răspundă la întrebarea ”cu ce plec acasă”.

Veronica Ștefaniuc, Varnița, AO ”Femeie. Speranță. Viitor”: ”Azi încă o data m-am convins că n-am greșit când am acceptat propunerea, am întâlnit azi niște suflete gemene, plec acasă cu ”un coș de cireșe”. Ne dorim un început bun, dar un sfârșit și mai bun, colaborare și succes. Aparent, la început e mai ușor, mai greu e la raportare, dar noi o să fim parteneri de încredere. Sănătate, baftă tuturor, și într-un ceas bun!”

Mariana Budaianu, AO ”Sprijin și Speranță”, Ungheni: ”Suntem onorați să vă avem drept parteneri. Am cunoscut oameni noi, cred că avem multe de învățat. O să ne străduim cât este în puteile noastre, să ajungem la un nivel mai mare”. Colega sa, Alina Bațală:  ” Vă mulțumesc din suflet că sunteți oamenni minunați și dispuși să împărtășiți cu noi experiența Dvs! Suntem foarte entuziasmați că avem și noi de unde împrumuta experiență! Ne bucurăm că aveți rezultate frumoase, că sunteți atât de implicați. Suntem și noi dornici să ne implicăm și să muncim cât putem, ca să avem și rezultate frumoase!”

Valentina Onică, Centrul de Asistență Socială  ”Casa speranțelor”, Soroca: ”Casa Speranțelor” se duce acasă cu multe gânduri bune și multe planuri pentru viitor, pe lângă ceea ce facem deja. Am preluat de la Dvs multe lucruri frumoase, am văzut că dezvoltați servicii pe care noi nu le dezvoltăm. Și Dvs, și noi, lucrăm mult și voluntar, pentru societate. Vă dorim succese tuturor și vă așteptăm și la noi. Sperăm la o colaborare benefică, o să preluăm experiența de la voi, iar Dvs – de la noi!”

Ana Șchiopu, Căușeni, AO ”Change for a better life”: ”Vreau să cunosc mai bine fiecare organizație, să avem legătură și să schimbăm păreri. Fiecare dintre noi avem ceva deosebit și m-aș bucura să învățăm unii de la ceilalți”.

Rodica Buzila, AO ”Clubul femeilor ”Inspiratie”, Oxentea, Dubăsari: ”Sunt onorată să avem așa parteneri în proiect. Mulțumim pentru că ne-ați consolodat, și cred că la finalul acestui proiect vom fi un nucleu foarte bun în rândul ONG-urilor din Republica Moldova. Cu idei inovative, vom accesa granturi, vom realiza proiecte noi și vom fi mândre de ceea ce vom învăța a face pentru societate. Succes tuturor!”

Aurica Nucă, AO ”Forța Susținerii”, Leova: ”Stimați colegi, stimate gazde! Vreo doi ani în urmă ne creasem, ne căutam unul pe altul, am scris vreo patru proiecte și am fost refuzați, dar a binevoit Domnul și am câștigat primul proiect mai serios de la Uniunea Europeană. Au trecut câteva luni, ne-ați contactat  și ne-ați propus acest proiect. Suntem acum la o etapă de ascensiune, motivația vine, cunoaștem oameni noi! Eu văd că noi la final o să fim o echipă consolidată. Astăzi ne-am convins că avem lucruri în comun: ne dorim să schimbăm comunitățile noastre spre bine, avem beneficiari comuni, dar suntem și diferiți, și avem posibilitate să învățăm unii de la alții. Văd că la finalul acestor doi ani o să fim consolidați, mult mai informați, o să avem la cine apela de câte ori va fi nevoie și o dispunem de mult mai multe capacități decât avem acum!”

Activitatea este parte a proiectului ”Un scop comun – organizații durabile” implementat de AO FCPS în parteneriat cu Asociația pentru Politică Externă în cadrul Programului de Granturi ”Dezvoltarea Societății Civile la Nivel Local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Fotografii de la eveniment.

© 2021. All rights reserved. Crafted with ♥ by Purple Media